Home » Huidaandoeningen » Zonneallergie symptomen » Zonneallergie kleding » Islamitische kleding (verhaal)

Islamitische kleding (verhaal)

Vrouw met zonneallergie draagt ter bescherming ​​islamitische kleding

Een vrouw uit Engeland met polymorfe lichteruptie (PMLE), de meest voorkomende vorm van zonneallergie, draagt een hijab (een islamitisch hoofddoek) en een lange jurk als ze het huis verlaat. Dit doet ze om haar huid te beschermen tegen de zon zodat ze geen last krijgt van pijnlijke huiduitslag als gevolg van zonneallergie. Dit meldt de Engelse krant The Sun op 18 juli 2013.De 40-jarige Dennis uit Manchester draagt een jurk die bekend staat als een abaya en een hoofddoek om zichzelf te beschermen tegen de aandoening PMLE. De vrouw krijgt last van rode, in haar geval ook pijnlijke huiduitslag op de aan (zon)licht. Ze zei tegen de krant dat haar islamitische outfits haar beschermen tegen de zon als ze buiten is en dat ze deze blijft dragen ondanks de negatieve opmerkingen die ze krijgt van anderen.

Dennis zegt dat ze al is uitgemaakt voor verrader en het dragen van deze kleding zouden haar ogen hebben voor hoe moslims in het dagelijkse leven bejegend worden. Dennis vertelt hoe ze tot de keuze kwam om islamitische kleding te dragen als bescherming tegen de zon. Aanvankelijk combineerde ze lange jurken met hoodies, maar dat zag er volgens haar niet uit.

De vrouw begon online naar geschikte kleding te zoeken en toen merkte ze dat de meeste outfits die goed beschermden tegen de zon op boerka's leken. Ze vertelt dat haar toen duidelijk werd dat ze deze kleding nodig had om te dragen om zich te adequaat beschermen tegen de zon, maar in plaats van dure outfits op het internet, ging ze gewoon naar plaatselijke kringloopwinkels en kocht ze tweedehands boerka's en hoofddoeken.

Ofschoon het dragen van beschermende kleding de beste bescherming biedt tegen zonneallergie, zijn er ook andere maatregelen die je kunt nemen gericht op het voorkomen van zonneallergie. Lees hier verder.

Bron: Skin allergy woman wears Muslim dress to protect herself from the sun, www.thesun.co.uk, 16 juli 2013
Dennis Queen


Geschreven door

  

Lees verderZonneallergie kleding

Zonneallergie kleding - Symptomen en behandeling

Home

Home - Symptomen en behandeling