Home » Gezondheid » Blogs » Jesse Klaver: tolerantie?

Jesse Klaver: tolerantie?

Jesse Klaver: tolerantie?

Jesse Klaver: tolerantie? - Symptomen en behandeling

15 maart 2017. Tweede Kamerverkiezingen in Nederland. Met het oog daarop vond op 6 maart 2017 een debat plaats tussen Lodewijk Asscher, Sybrand Buma, Jesse Klaver, Henk Krol. Alexander Pechtold, Emile Roemer, Mark Rutte en Marianne Thieme in het Carré, georganiseerd door RTL4. Tijdens het Carrédebat zei lijsttrekker Jesse Klaver van GroenLinks: 

"Nederland is vrijheid, tolerantie en empathie. En daar draait het om op 15 maart."

Ah, dat zijn mooie woorden! Laten we deze waarden nu eens toepassen in de praktijk.

A) We passen empathie toe op gewetensbezwaarde ambtenaren, die het huwelijk op religieuze gronden zien als uitsluitend een verbintenis tussen man en vrouw.

B) In onze democratische samenleving dient plaats te zijn voor gewetensbezwaarde trouwambtenaren op basis van de vrijheid van godsdienst en gelijke benoembaarheid, respectievelijk art. 6 en 3 Gw.

C) En daarvoor heb je nodig, jawel, tolerantie. Tolerantie betekent dat je ruimte schept voor minderheden die er andere opvattingen op na houden dan de seculier-liberale meerderheidscultuur, ook als dit pijn doet.

Nu nemen we de som op de proef. Was het niet GroenLinks die snel van de gewetensbezwaarde ambtenaar af wilde? Er werd zelfs een speciaal wetje opgesteld om er voor eens en voor altijd mee af te rekenen. Gesteund door GroenLinks.

Conclusie: ga een ander voor de gek houden met dit propagandistische geleuter. Als puntje bij paaltje komt, is de trits vrijheid, tolerantie en empathie voor GroenLinks alleen weggelegd voor degenen die hun ideologische vooronderstellingen delen.

 

Afbeelding: Wikimedia Commons 

Lees verder

Symptomen en behandeling

Home

Home - Symptomen en behandeling