Home » Gezondheid » Blogs » Marianne Thieme: wegwijzer?

Marianne Thieme: wegwijzer?

Wegwijzer

Wegwijzer - Symptomen en behandeling

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren was op 28 februari 2017 te gast bij Nieuwsuur. De verkiezingen zijn in aantocht; Thieme is uitgenodigd voor een interview.

Thieme is een zevende dags adventist. Ze haast zich in het interview om zich te distantiëren van het orthodoxe christendom. Ze is toch echt helemaal voor het homohuwelijk en ze maakt zich sterk voor rechten van LGBT-ers. Progressief en uiteraard politiek correct. Kwam nog even aan de orde hoe ze dit kan rijmen met haar geloof. Maar ze verzekerde de interviewster dat er geen licht zat tussen haar geloofsopvattingen en het program van haar partij en haar opvattingen conflicteren niet met haar geloof. Benieuwd naar haar persoonlijke geloofsopvattingen kwam ik bij een interview terecht met de EO. Daarin staat:

 

EO: "Welke rol speelt Jezus in uw leven?"
MT: “Hij is toch de Wegwijzer?”

EO: De Wegwijzer naar...?
MT: “Hoe ik zo optimaal mogelijk gelukkig kan worden.”

Dat klinkt als een christelijke variant van het blad Happinez. Ik wist niet dat het volgen van Jezus om mijn geluk draait... Dat is geen christendom, maar egodom. Hoe dan ook, zou ze weten dat Jezus heeft gezegd: “Gelukkig zijn jullie wanneer ze je omwille van Mij uitschelden, vervolgen en van allerlei kwaad betichten.” En Petrus: “Als u gehoond wordt omdat u de naam van Christus draagt, prijs u dan gelukkig.” Ik bedoel maar.

 

Afbeelding: Wikimedia Commons  

Lees verder

Symptomen en behandeling

Blogs

Home

Home - Symptomen en behandeling