Home » Huidaandoeningen » Schimmelnagel symptomen » Schimmelnagel azijn

Schimmelnagel azijn

Schimmelnagel behandelen met azijn

Schimmelnagel behandelen met azijn - Symptomen en behandeling

Hoe kun je een schimmelnagel of kalknagel behandelen met azijn? Een schimmelnagel, ook wel kalknagel genoemd, is een aandoening waarbij de nagel eruitziet alsof deze van kalk is gemaakt. De nagels is verkleurd, dikker, stugger en breekbaarder. Een schimmelnagel wordt veroorzaakt door een schimmelinfectie die in de nagel groeit. Deze invasie van schimmel in de nagel is vaak moeilijk weg te krijgen. Een schimmelnagel wordt in veel gevallen behandeld met anti-schimmel tabletten. Vaak blijkt dat lokaal aangebrachte producten niet voldoende doordringen in de nagel. Toch kan een lichte tot matige schimmelinfectie succesvol worden bestreden met lokale middelen en soms helpt het om de schimmel te lijf te gaan met gewone witte azijn. Hoe doe je dat? Hieronder staat een stappenplan om een schimmelnagel of kalknagel te bestrijden met azijn.

Stap 1: Schaf azijn aan

Schaf een fles witte azijn aan. Het merk is niet belangrijk, witte azijn is witte azijn. Azijn ontstaat wanneer gegiste producten verzuren door de juiste bacteriën. Azijn ken verschillende toepassingen. Azijn is niet alleen levensmiddel en conserveermiddel (in feite is er geen betere conserveringsvloeistof dan azijn) maar in de vorm van schoonmaakazijn is het ook een reinigingsmiddel. Ook zijn er enkele huis-tuin-en-keuken toepassingen, zoals het bestrijden van een schimmelnagel.

Stap 1: Schaf azijn aan - Symptomen en behandeling

Stap 2: Vijl de nagel af

Voordat de behandeling van de schimmelnagel met azijn van start gaat, is het belangrijk dat je zoveel mogelijk van de aangetaste nagel verwijderd. Je kunt het beste de nagel terugbrengen tot een minimale lengte en daarna het oppervlak van de nagel zo veel mogelijk afvijlen. Dit kun je desgewenst laten doen door een ervaren pedicure.Stap 2: Vijl de nagel af - Symptomen en behandeling

Stap 3: Tweemaal daags azijn aanbrengen

Breng één tot twee keer per dag een ruime hoeveelheid azijn aan de aangetaste nagel(s). Dit kun je het beste als volgt doen. Pak een schaaltje en vul deze met azijn en water. Meng één deel witte azijn met twee delen handwarm water. Dompel de betreffende teen of vinger met de aangedane nagel in deze oplossing gedurende ongeveer tien tot vijftien minuten. Doe dit bij voorkeur twee keer per dag totdat de schimmel is verdwenen. Mensen kunnen allergisch zijn voor azijn. Mogelijke symptomen zijn een tintelend of jeukend gevoel. In geval van huidirritatie meer water toevoegen aan de oplossing en het proces herhalen om de andere dag. 

Stap 3: Tweemaal daags azijn aanbrengen - Symptomen en behandeling

Stap 4: Droog de nagels aan de lucht

Laat de nagels aan de lucht drogen.Stap 4: Droog de nagels aan de lucht - Symptomen en behandeling

Stap 5: Nagel bijhouden

Haal periodiek alle dode schimmelresten en ander vuil onder de nagel vandaan (indien bereikbaar). En vijl je nagels regelmatig.

Stap 5: Nagel bijhouden - Symptomen en behandeling

Lees verderSchimmelnagel symptomen

Schimmelnagel symptomen - Symptomen en behandeling

Home

Home - Symptomen en behandeling