Home » Huidaandoeningen » Steelwratjes symptomen » Steelwratjes zelf verwijderen

Steelwratjes zelf verwijderen

Wat zijn steelwratjes?

Wat zijn steelwratjes? - Symptomen en behandeling

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, komen veel voor bij zowel mannen als vrouwen. Steelwratjes zijn goedaardig, medisch gezien onschuldig en niet besmettelijk. Ze ontstaan spontaan en bij voorkeur onder de oksels en de borsten en in de nek en hals. Ofschoon ze geen kwaad kunnen, vinden veel mensen ze ontsierend en willen ze het liefste korte metten maken met deze wratjes. Vroeger moest je daarvoor naar de huisarts, maar tegenwoordig kun je ook zelf steelwratjes verwijderen met een flesje vrieskou. Of wil je liever steelwratjes afbinden? Nee, je hoeft het steelwratje niet af te binden, maar je kunt de ellendeling eenvoudig bestrijden door hem te bevriezen.

 

Steelwratjes zelf verwijderen met HeltiQ Skintags

Sinds kort kun je zelf steelwratjes verwijderen met het product HeltiQ Skintags, wat is gebaseerd op de al jarenlang toegepaste, betrouwbare bevriezingsmethode (cryotherapie) die bewezen heeft effectief te zijn bij het verwijderen van onder meer steelwratjes. Het product is op de markt gezet door het Wolvegaaster bedrijf Koninklijke Utermöhlen. Ze hebben daarmee als eerste een middel ontwikkeld waarmee je zelf korte metten kan maken met steelwratjes.

HeltiQ Skintags bestaat uit een kap met een afzonderlijke applicator, welke speciaal is ontwikkeld om steelwratten in de hals en nek, onder de oksels en borsten te behandelen door middel van aanstippen. De verwisselbare applicator zorgt voor een hygiënische behandeling. Het is in feite een spuitbusje met de stof dimethylether, een kunstmatige vriesstof dat -50 graden Celsius wordt. Samen met de beschermpleister die je voor de behandeling om de steelwrat moet aanbrengen, zorgt dit voor een gedoseerde, effectieve en veilige behandelmethode. De beschermpleister beschermt de omliggende gezonde huid en niet beschadigd raakt. Het zorgt voor een precieze behandeling. Dit zelfzorgmiddel lijkt een gat in de markt.

 

Hoe werkt het zelf bevriezen van steelwratjes?

Eerst leg je één van de bijgevoegde pleistertjes om het steelwratje. Dit om de huid er omheen niet te beschadigen. Dan moet je het spuitbusje van je afhouden en vier keer drukken, zodat het foam vochtig wordt. Vervolgens druk je de applicator 40 seconden op het steelwratje. Eén behandeling is in de meeste gevallen genoeg om het steelwratje binnen twee weken te doen verdwijnen. Het kan geen kwaad, het is ene veilige behandeling. Je hoeft nergens bang voor te zijn, het is maar kou. Wel moet je eerst goed de gebruiksaanwijzing lezen. Niet alleen om de instructies goed op te volgen, maar ook om te lezen of het wel te gebruiken is. Diabetespatiënten of huidkankerpatiënten moeten het bijvoorbeeld laten staan.

HeltiQ Skintags mag volgens de gebruiksaanwijzing niet worden gebruikt in de volgende gevallen:

 • Als er sprake is óf is geweest van een bevestigde diagnose van huidkanker óf dat er momenteel een behandeling tegen huidkanker wordt ondergaan.
 • Bij steelwratjes groter dan 4 mm. Grotere steelwratjes zijn niet behandelbaar met deze methode. Ga in dat geval naar de huisarts.
 • Wanneer de kleur van het steelwratje afwijkt van de normale huidkleur.
 • De steelwrat haar bevat of harig is.
 • De steelwrat hard is.
 • Wanneer de steelwrat bloedt.
 • Als de huid geïrriteerd of ontstoken is.
 • Als het onzeker is of het een steelwratje is (laat dan de huisarts het beoordelen).
 • Als steelwratjes zeer dicht bij elkaar over het lichaam verdeeld zijn, ook dan een arts raadplegen.
 • ls het steelwratje er vreemd uitziet.
 • Als er sprake is van gevoeligheid tegen extreme kou ofwel koude allergie (urticaria).
 • Bij diabetici (suikerziektepatiënten).
 • Bij personen met stoornissen in de bloedsomloop In of rond het gezicht.
 • Bij genitale wratten.
 • Bij kinderen onder de 4 jaar.
 • Op een zeer donkere huid. In combinatie met andere behandelingen.

Raadpleeg bij twijfel eerst een arts.


Geschreven door

 



 

Lees verder



 

Steelwratjes symptomen

Steelwratjes symptomen - Symptomen en behandeling

Home

Home - Symptomen en behandeling