Wazig zien

Wazig zien

Wazig zien - Symptomen en behandeling

Wazig zien kan plotseling de kop opsteken of mettertijd ontstaan. Wazig zien kan aan één oog optreden of aan beide ogen. Wazig zien is de meest voorkomende reden voor een oogonderzoek. De belangrijkste oorzaak van wazig zien in de verte is bijziendheid (myopie). Bijziendheid is echter niet de enige reden voor wazig zien. Mensen kunnen moeite hebben om hun ogen dicht te houden (hyperopie). Hoofdletsel kan ook wazig zien veroorzaken.

Mensen die verziend zijn, kunnen op verschillende afstanden wazig zicht hebben. Wazig zien kan af en toe gebeuren, of voorwerpen kunnen de hele tijd als wazig worden gezien. Wazig zien door de verziendheid (hypermetropie, hypermetropia) maakt het bijzonder lastig om bijvoorbeeld  langdurig beeldschermwerk te doen. Wat zich bij verziendheid op een afstand bevindt, is heel scherp, maar voorwerpen dichtbij zijn niet duidelijk te zien. Regelmatig hoofdpijn hebben of moeite hebben om een boek te lezen, kunnen tekenen zijn van verziendheid.

Het is belangrijk voor ouders om het gedrag van kinderen tijdens visuele activiteiten te observeren. Ouders moeten niet wachten totdat kinderen klagen over wazig zien De meeste kinderen denken dat iedereen de wereld ziet zoals zij dat doen! In het algemeen krijgen kinderen niet veel kansen om hun gezichtsvermogen te vergelijken met die van anderen.

Behandeling voor wazig zien
Behandeling voor wazig zicht is gebaseerd op de oorzaak of diagnose. De oplossing kan zo eenvoudig zijn als het voorschrijven van een paar brillenglazen of contactlenzen. De oogarts stelt de oorzaak van het probleem vast en kiest dan de meest geschikte behandelingsvorm uit. Lees hier verder.

 

 

Oogaandoeningen

Oogaandoeningen - Symptomen en behandeling

Home

Home - Symptomen en behandeling